Zenith x Range Rover: Als precisie, luxe en prestaties samenkomen

Estimated reading time:  
4 minuten
Afbeelding

 

Horloges en luxe auto's gaan net zo goed samen als oesters en champagne, daarom is de samenwerking tussen het Zwitserse horlogemerk Zenith en Range Rover heel speciaal.

Beide legendarische merken staan bekend om hun design, innovatie en luxe.

Zenith is opgericht door Georges Favre-Jacot, die de meest nauwkeurige en betrouwbare horloges allertijden wilde maken. Georges drong aan op constante verbeteringen aan de kwaliteit en nauwkeurigheid van zijn uurwerken in aanvulling op hun design en afwerking.

Zenith's prestaties omvatten het produceren van de eerste, zelfopwindende mechanische stopwatch en het maken van een horloge dat bestand was tegen de extreme druk, temperatuur, hoogte en versnelling die vrijkwamen bij het vrije valrecord van Felix Baumgartner in 2012 waarbij hij de geluidsbarrière doorbrak.

De overeenkomsten met Range Rover zijn duidelijk. Sinds 1969 is de formule van Range Rover niet drastisch veranderd - hij is geëvolueerd tot een ultiem verfijnd voertuig. De Range Rover behoudt zijn tijdloze design, iconische aanwezigheid, offroad prestaties en weelderige rijplezier en integreert daarbij de nieuwste technologieën.

Zenith en Range Rover hebben samengewerkt aan een horlogecollectie die het design, de technologie en de innovaties van beide merken toont. De limited edition uurwerken werden gecreëerd voor het markeren van de lancering van de Range Rover SVAutobiography en de Range Rover Velar. Nu komt er een derde Zenith Range Rover uurwerk voor de nieuwe Evoque.

Het eerste uurwerk was het El Primero x Range Rover SVAutobiography horloge dat werd gelanceerd in 2016. Dit is een uiterst lichtgewicht uurwerk in erkenning van de ultieme Range Rover. Het horloge is gemaakt van aluminium met een keramische coating passend bij de architectuur van de auto voor meer duurzaamheid en minder gewicht. Het horloge heeft ook een wijzerplaat met de heldere en minimalistische vormgeving die doet denken aan de binnenzijde van de Range Rover.

Het tweede horloge, de El Primero x Velar, gebruikt dezelfde duurzame aluminium kast, maar dan afgewerkt in een schitterend gebrand koper, met een contrasterende grijze wijzerplaat. De band is met liefde gemaakt van kalfsleer voor hetzelfde gevoel van luxe als ook te vinden is in Range Rovers.

En nu is er het Zenith DEFY Classic Range Rover horloge, speciaal samen ontwikkeld in een harmonieuze samenwerking tussen de design- en technical engineering teams. Deze 200 stuks limited edition DEFY Classic Range Rover is een combinatie van zijn eigen gestroomlijnde looks en bepaalde onmiskenbare elementen geïnspireerd op de Range Rover. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kleurenthema’s zoals de secondewijzer en het oscillatorgewicht in Arctic Petrol (turkooisblauw) geïnspireerd op de accenten op het stuurwiel en in de stoelen van de Evoque.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe Range Rover Evoque is begeerlijkheid. Het nieuwe Zenith Defy Classic Range Rover horloge is een grote stap in gezamenlijk horlogedesign, met als resultaat een zeer begeerlijk uurwerk, en een passende ode aan de samenwerking tussen Zenith en Land Rover.

Gerry McGovern
Land Rover Chief Design Officer

De opengewerkte wijzerplaat van dit verfijnde uurwerk is geïnspireerd op het sculpturale ontwerp van het Evoque wiel, terwijl de quiltpatroon bekleding van de premium SUV wordt weerspiegeld in het ‘diamanten’ motief op de rubberen band van zijn horloge-alter ego. ZENITH's eerste herinterpretatie van de Defy Classic collectie wordt aangedreven door een nieuw, zichtbaar Elite mechanisme en straalt een unieke allure uit gebaseerd op een geïnspireerd en krachtig design.

Als Zenith een auto was, zou het zeker een Range Rover zijn! Beide worden erkend als iconen in hun branche. Beide delen dezelfde waarden en een aantal belangrijke kenmerken, zoals charisma, technische verfijning en opmerkelijke prestaties. Beide hebben innovatie in hun DNA. De Defy en de Range Rover zijn beide begeerlijke, luxe handelsmerken en pionierende hoekstenen van hun branche - objecten waarmee een onmiddellijke emotionele band ontstaat. Beide zijn geïnspireerd door het verleden en kijken tegelijkertijd duidelijk naar de toekomst.

Julien Tornare
CEO Zenith
Weitere Informationen