Duurzame luxe

Estimated reading time:  
5 minuten

22 November 2018

Afbeelding

 

Wat moet een bestuurder doen als duurzaamheid een prioriteit is in deze milieubewuste tijden? Nu wereldwijd hulpbronnen onder druk staan, heeft elke beslissing die we nemen invloed op onze wereld.

De Range Rover Evoque is ontworpen voor milieubewuste bestuurders - mensen die een betere keus willen maken.

Duurzaam van binnen en buiten

Deze luxe en compacte SUV wordt gevoed door duurzame innovaties en gebruikt verantwoordelijke materialen.

De luxe stoelen zijn bekleed met premium alternatieven voor leer. Het optionele Kvadrat premium textiel is gemaakt met 53 gerecyclede plastic flessen per auto en wordt gecombineerd met Dinamica Miko suèdestof.  

Thumbnail
Thumbnail

Of ga voor Eucalyptus Melange premium textiel, gemaakt van natuurlijke vezels waarvoor aanzienlijk minder water nodig is bij de groei. Deze optie wordt gecombineerd met Ultrafabrics materiaal.

Maar daar stopt het niet. Van de wielkasten tot de vloerbedekking, er wordt meer dan 16 kg gerecycled materiaal gebruikt bij deze luxe SUV, waardoor duizenden tonnen plastic niet bij het afval terecht komen.

Want we zijn tenslotte een bedrijf met als doel zero-waste; we leveren zelfs gebruikt kunststof uit onze designstudio's voor een nieuw leven als surfplank.

Minder uitstoot

De milde hybride van Evoque is gemaakt voor soepel, geraffineerd rijden op drukke wegen met veel starten en stoppen. Bij snelheden onder 17 km/uur (11 mph) schakelt de motor intelligent uit als u remt en helpt zo de uitstoot te verlagen. Alle opgeslagen energie wordt daarna opnieuw gebruikt om het brandstofverbruik te verminderen.

Als u dol bent op getallen: deze betere efficiëntie vertaalt zich in acht procent minder CO2-uitstoot.

Zen in de stad

Als u instapt in de Evoque, voelt u zich onmiddellijk thuis in een serene omgeving. De cabine is stiller dan ooit tevoren, heeft een heldere, moderne architectuur met gladde oppervlakken en een kalme ruimte. En er is ook meer ruimte in de kofferbak.

De manier waarop we onze auto's maken en de materialen die hiervoor worden gebruikt, zijn uitermate belangrijk. Het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen in combinatie met een efficiënter productieproces reflecteert het belang van duurzaamheid voor de nieuwe Evoque.

Chris Thorp
Responsible Business Director van Jaguar Land Rover
Meer informatie