De Britse chef-kok Jamie Oliver kookt een topmaaltijd van groenten om de beroemde Brick Lane in Londen te eren

Estimated reading time:  
3 Minuten
Afbeelding

 

De Britse chef en tv-ster Jamie Oliver kookte een ode aan multicultureel Londen bij de ‘Live for the City’ Evoque Experience.

Voor het publiek in de Old Truman Brewery in Shoreditch, stelde Jamie de ultieme groenteburger samen als ode aan Brick Lane en diens impact op Londen

Jamie begon met een rit door de East End van Londen in de nieuwe Range Rover Evoque om de beste ingrediënten te zoeken die de wijk te bieden had.

Hij begon met groenten van café, bar en supermarkt Albion voordat hij naar zijn restaurant Fifteen ging om wat mangochutney te halen.

 

De volgende stap was om terug te keren naar Brick Lane via de al lang verlaten Bishopsgate Goods Yards, waar de nieuwe Evoque echt tot zijn recht kwam. Jamie ging de strijd aan met oude spoorrails, hellingen en zelfs een zwembad voordat hij weer tevoorschijn kwam in het grijze licht van herfstig Londen.

Op de weg terug haalde Jamie kruiden op bij de Taj Stores en broodjes bij de Joodse bakker Beigel Bake in Brick Lane.

 

Jamie laadt zijn op India geïnspireerde Bhaji Burger vol met verse, knapperige groenten die perfect passen bij de kruiden, en het bhaji-mengsel in een wit broodje met verkruimelde papadums. Zoete mangochutney en een verkoelende korianderyoghurt zorgen voor de afronding.

Het was een passende ode aan Brick Lane en de bloeiende Bengaalse-gemeenschap die de beroemde curry-hoofdstad van het VK heeft gevormd - een perfect voorbeeld van hoe multiculturalisme en Londen hand in hand gaan.

Ik ben altijd een fan van Land Rover geweest. Vorig jaar hebben we samen gewerkt om de ultieme keuken op wielen te maken, hij is ongelooflijk! En het is geweldig om weer terug te zijn bij het team voor de lancering van de Range Rover Evoque. Tegenwoordig zijn we ons er allemaal veel meer bewust van hoe wat we kopen invloed heeft op de wereld, of dat nu gaat om eten, mode of vervoer - het is fantastisch om te zien dat Land Rover duurzaamheid op de voorgrond zet bij zijn nieuwe design

Jamie Oliver
Houd me op de hoogte